Winterklaar maken

U bent in de winter welkom, maar de receptie is gesloten in deze periode, wel is via de intercom altijd één van ons bereikbaar, maar niet altijd direct op het park aanwezig. 

Wel in de nacht i.v.m. nood en hulpdiensten. Tussen 23.30 en 08.00 uur. Bij stroomuitval of andere technische storingen zult u moeten wachten tot de volgende ochtend. 

Belangrijk !!

Bel allereerst 112, alvorens via de intercom of mobiel van John te bellen naar ons. De AED is altijd direct bereikbaar via de wasruimte naast de receptie. 

De volgende dagen is de receptie wel geopend :
15, 22 en 29 December 2018, van 11-13 uur
5 Januari 2019, van 11-13 uur
Buiten deze tijden op afspraak via mail@zonnedorp.com

In de periode van de kerstvakantie worden de ‘woonkamer’ en binnenspeeltuin verwarmd zijn en open in kerstsfeer. U moet alleen zelf uw eten en drinken meebrengen. 

Laat het netjes achter voor een ander en kinderen alleen zijn niet toegestaan.  

Winterklaar maken caravan/chalet

Voor sommigen ten overvloede maar we dachten met zoveel nieuws toch goed dit hieronder nogmaals aan de orde te stellen.

Tijdens het laatste bezoek aan de camping dient u er voor te zorgen dat de waterleiding afgesloten is, en het leiding systeem vorstvrij wordt achtergelaten. De leidingen, boiler, geiser, kranen en het toilet moeten leeggemaakt en doorgeblazen worden om bevriezing te voorkomen. De hoofdkraan van het water moet dichtgezet worden en de aftapkranen open gezet voor de ontluchting.

Zowel in de waterput als onder de caravan. Zonnedorp is verantwoordelijk tot de put achter uw chalet, al het leiding werk wat daarna volgt is uw eigen risico. Vergeet niet om na het doorblazen de aftap kranen weer dicht te draaien. Denk ook aan antivries in de chiffons en de toilet. En vergeet de CV installatie niet. 

Houdt u er dan rekening mee dat de leidingen na de put niet tegen strenge vorst bestand zijn en nadien alsnog goed leeggemaakt moeten worden. Beter is dan om uw de leidingen goed te isoleren of te verwarmen vanaf de put tot in de stacaravan.

Voor wat betreft gas de waarschuwing goed te overwegen of u het de extra kosten waard vindt om de cv-installatie de hele winter aan te laten. 

Verder: vertrouw niet blind op via internet regelbare thermostaat oplossingen. Bij een storing daarin is al gebleken dat niet elke thermostaat zichzelf dan ook weer inschakelt.  

Modem
Zet de internetmodem pas aan als deze op kamertemperatuur is gekomen.

Je kunt bovengenoemde werkzaamheden zelf doen of laten uitvoeren door bijvoorbeeld de volgende gespecialiseerde bedrijven:

Qualitytime​​     +31(0)630005715        ​+31(0)610001651​

Noldus:            ​​​+31(0)111852870​         info@installatiebedrijfnoldus.nl

Of door: 

Ad van Kooten: ​​+31(0)111462037         ​ahverberk@outlook.com

Let wel : Ad doet dit in zijn eigen tijd. Dus zorg ervoor dat je 3 weken voor datum laat weten wanneer u wilt dat Ad de caravan aan- of afsluit.

Storingen alleen na 17.00 uur. Alle communicatie hierover liever via dit mail adres. 
Niet naar zonnedorp!! We kijken in winter niet elke dag de mail na namelijk. 

Gas-water-elektra standen
Wij begrijpen dat u zich misschien wel eens afvraagt hoe lezen ze dat af? En waarom kunnen we niet zelf de standen opnemen in de meterkasten?  Dat heeft vooral te maken met veiligheid en vanuit een praktisch oogpunt. 

Mocht u dit zelf wel eens willen zien of tussendoor eens bekijken, loop dan bij de receptie binnen voor een tijd waarop dit kan. Vooral bij eigenaren die verhuren is dat best goed eens te weten hoeveel gas-water-elektra verbruikt wordt. En ook het verschil in gebruik naar gelang het aantal personen welke uw caravan huren. Of het verschil in seizoen. 

Tip: laat een reservesleutel achter bij de receptie, zodat wij bij calamiteiten toegang tot jullie caravan hebben.