Jaarplaats reglement

Bebouwing op uw stacaravanplaats.  
Voor alle hieronder genoemde punten geldt dat dit ten allen tijde vooraf schriftelijk aan Vakantiepark Zonnedorp word voorgelegd. Omdat u bouwt op onze grond.
Als uw plannen voldoen aan de geldende regelgeving ontvangt u een schriftelijke goedkeuring. Zonder deze schriftelijke goedkeuring mag u niets plaatsen.
Wij verwijderen zo nodig op uw kosten.

Toegestaan is:  
1/3 bebouwen: 150/3 = 50 m2.

150 cm uit de erfgrens i.v.m. de 300 cm afstand. Aan de voorzijde 100 cm uit de grasbetontegelrand; vanaf het meest uitstekende deel wordt gemeten. Grenzend aan openbaar groen of sloot 50 cm uit de erfgrens of bovenkantsloot.

Stacaravan mag max. 55 m2 groot zijn mits dit past binnen de 1/3 bebouwen. Hoogte 400 cm.

Als origineel product van een leverancier: Schuurtje max. 9 m2 dakoppervlakte, max. 6 m2 vloeroppervlakte.  Hoogte 310 cm. Stroomaansluiting. Betontegelvloer.

Als origineel product van een leverancier: veranda/vlonder met dak, 1/3 van de oppervlakte van de caravan. Maximale hoogte is goothoogte van uw caravan. 2 zijden mogen hiervan dicht zijn.

Partytenten/paviljoenen, ze moeten na de zomer weer afgebroken worden, dit geldt ook voor langere afwezigheid tijdens het seizoen.

Eén opbergkist met de uiterste maat 125x115x110 cm (lxbxh), maar moet te allen tijde verplaatsbaar zijn, dus niet verankerd zijn.

2 schuttingdelen (180 x 180 cm) met natuurlijke uitstraling. Let op de minimale afstand van 150 cm van de erfgrens. Stacaravanplaatsen groter dan 180 m² mogen 3 schuttingdelen plaatsen. Zo per 30 m² oplopend.

Afscheiding zij- en achterkant wordt door Zonnedorp aangebracht en onderhouden.    
Afscheiding voorkant. Mag als enige uitzondering 50 cm uit de grasbetontegelrand. Voorkeur voor materiaal met een natuurlijke uitstraling, maar ijzer mag ook. Max. hoogte is 100 cm. Beplanting, zie lijst. Alleen deze afscheiding mag aansluiten aan de zijafscheiding zodat het erf afgesloten is.

Het dichtmaken van de onderzijde van de stacaravan, maar vanwege veiligheidsvoorschriften dient er rekening gehouden te worden met voldoende toegang tot de gaskraan en het inspectiedeksel van de riolering. Deze dienen te allen tijde ruimschoots toegankelijk te zijn.

NIET Toegestaan is:
Overige afdakjes, golfplaten-, zeil-, of zelfbouw-constructies te plaatsen.

Stacaravan: overstekken groter zijn dan 40 cm. Hoger dan 400 cm gemeten vanaf de weg.

Schuurtje: groter dan 9 m2 dakoppervlakte. Hoger dan 310 cm gemeten vanaf de weg, maar mag niet hoger zijn dan uw stacaravan. Het schuurtje mag niet worden gebruikt als recreatief nachtverblijf. Een vaste (betonnen) fundering is niet toegestaan. Ook het inrichten van de schuur met sanitaire voorzieningen zoals een toilet, douche, geiser of gehele badkamer is niet toegestaan. Het is niet toegestaan om riolering, water en gas naar het schuurtje door te leggen.

Wijzigingen aan de Afscheiding zij- en achterkant te doen. Dus niet snoeien, weghalen, bijplanten of bijplaatsen. Geen plastic afscheiding.

Alles wat wij hier verder vergeten zijn te vermelden.

Overige zaken:

Aansluitingen.
Het gaat hier over: Propaangas, 16 Ampére stroomaansluiting, drinkwater, riool en internet/tv aansluiting over glasvezel. Tijdens een vorstperiode moet u er zelf voor zorgen dat de waterleiding afgetapt of beschermd is tegen schade door bevriezing. De kosten betreffende verstopping van de afvoer bij de caravan tot aan de hoofdriool zijn voor rekening van de recreant. Losse gasflessen groter dan 5 liter inhoud zijn niet toegestaan. Eventuele ontstane schade aan kabels en leidingen door uw (graaf-)werkzaamheden is voor uw verantwoording en rekening.

Internet.
Wifi via maar een paar antennes is op het nieuwe park verleden tijd. Zonnedorp gaat over op glasvezel. Iedere caravan/chalet wordt voorzien van een accespoint waar u met meerdere apparaten gelijktijdig op aangesloten kunt zijn.

Schotelantenne.
Op het nieuwe park worden schotelantennes niet meer toegestaan. Dit is overigens ook niet nodig we beschikken dan over een breed zenderpakket wat via de glasvezelkabel bij uw binnenkomt.

Bestrating mag maximaal 40% van de oppervlakte van de plaats bedragen, na aftrek van de oppervlakte van de caravan en schuurtje. De plaats mag niet opgehoogd worden. 
Bestrating moet  25 cm uit de erfgrens blijven, de enige uitzondering is de voorzijde van het perceel daar mag het tot de grasbetontegels.

15 jaar niet meer verkoopbaar.  
Omdat het gehele vakantiepark Zonnedorp zo grondig aangepakt word en de plaatsen allemaal straks nieuw en fris zijn. Laten wij de noodzaak van deze regel los. En in overleg met de verplichte stacaravanmakelaar of een andere externe partij wordt er per geval gekeken wat de mogelijkheden zijn. In de verwachting dat u zelf begrijpt dat een keurig onderhouden caravan meer kans maakt verkoopbaar te zijn dan een oud, roestig ‘bakkie’. En omdat we een duidelijk verschil zien tussen de chalets en de stacaravans qua levensduur.  Een periodieke keuring op uw kosten zal voortaan onderdeel gaan maken van de jaarlijkse kosten.

Bij verkoop is de verkoper, zonder enige uitzondering, een provisie aan Zonnedorp verschuldigd van € 302,50 incl. B.T.W, excl. makelaarskosten; te betalen vóór overschrijving. Bij aankoop is de koper overschrijvingskosten verschuldigd ad. € 302,50 incl. B.T.W; te betalen vóór overschrijving. Voor overschrijving dienen ook alle zaken aangepast te worden welke in strijd zijn met de geldende regels van de camping.

Plaatsen van tweedehands caravans.
Dit is toegestaan tot een leeftijd van 5 jaar oud. U moet de papieren met ons kunnen overleggen en pas na fysieke keuring van caravan of chalet, geven wij dan wel of niet toestemming tot plaatsing. Beplantinglijst: veldesdoorn, meidoorn, klimop, etc. Uitzondering zijn coniferen. Deze mogen niet.

Voorbeelden bebouwing:

Het voorbeeld is ook in PDF te downloaden.