Doen

Voor de actieve vakantiegangers en watersportliefhebbers is er in de buurt van Renesse heel veel te beleven.

Nationaal park Oosterschelde

Vakantiepark Zonnedorp is gastheer van dit prachtige natuurpark, waar van alles te beleven en te ontdekken valt. Voor jong en oud. Het ligt op  maar 10 autominuten van Renesse. Voor meer informatie over de Oosterschelde kun je terecht bij John en Marieke.

Duiken

Het Grevelingenmeer heeft een prachtige flora en fauna. In combinatie met zeer helder water is het een ideale duiklocatie. Maar ook de Oosterschelde is een prachtige duiklocatie.
Loop ook eens binnen bij Duikgemak in Renesse daar weten ze er veel meer van en hebben ze ook een vulstation voor uw flessen.

Surfen

Houd je van surfen? Dan zit je hier helemaal goed! Vanaf Zonnedorp is het nog geen 5 kilometer met de auto en je kunt genieten van de belangrijkste surflocatie van Europa, de Brouwersdam!
Aan de Noordzeekant van de Brouwersdam vind je golven, stroming en wind. Zoek je goede spullen? Kijk dan eens bij Jonker Funsports.
Aan de andere zijde van de dam is het rustige Grevelingemeer een uitstekende plaats om het surfen te leren. Kijk eens op Brouwersdam.nl voor de mogelijkheden om surflessen te nemen. 
Kinderen in het water en pa en ma aan een bakje koffie in de zon als supporters!

Kitesurfing is het nieuwe surfen geworden en ook jij kan dit leren. Neem eens een kijkje bij Natural High aan de Noordzee zijde van de Brouwersdam.


Fietsen

Er zijn volop  fietspaden op Schouwen-Duiveland en er zijn ook verschillende routes te volgen. Van al deze verschillende (thema) routes is bij de VVV een kaart te koop. Hier kun je ook het knooppunten route boekje kopen. Nooit meer verdwalen!                     

Tip 
Doe eens een Rondje met een Pontje.
Opstappen op het fiets/voetveer de M.P.S. Onrust bij Burghsluis en vaar bij eb langs de zeehonden die liggen te zonnen op een strandbank en geniet van ons Nationaal Park Oosterschelde. Je kunt zo naar de visafslag op Colijnsplaat of naar het historische Zierikzee.

Volgende tip
Huur een bijzondere fiets op Westenschouwen en maak een tocht door de Staatsdomeinen op de Kop van Schouwen. Wie weet zie je een Schouws damhert of fiets langs de meeuwenkolonie met een gids, dit is erg aan te bevelen!!

Geen fietsen ?
Huren kan op verschillende plaatsen:

  • nabij het Transferium uit de bus op je fiets.          
  • Fixabike in het centrum stoere american chopper of gewone opoefiets,   maar als je wil wordt de fiets bezorgd op de camping op dag van aankomst. Niels zorgt ervoor!!              

Spelen

Zit het weer tegen dan is er volop te spelen voor de kinderen direct in de buurt 3 km.  Ut Knienhol in Burgh-Haamstede is er voor kinderen tot en met 10 jaar.   
Ook de Five Star Farm in Kamperland net over de Oosterscheldekering, is een bijzondere binnenspeeltuin met veel extra's.

Vooral eten op z'n Fivestar's is.......verrassend......een beetje gek maar wel lekker en leuk voor iedereen.
 


Zwemmen

De zee te zout ? Bij Landal Port Greve is er een niet te groot zwembad met 1 glijbaan en 3 kinderbadjes. Leuk voor gezinnen met kinderen tot 8 jaar en ook de prijs is klein.
Voor grotere kinderen is het subtropisch zwemparadijs Centerparcs Port Zelande helemaal goed.
 


Vissen

Zoals al duidelijk is er water in overvloed dus er zijn ook genoeg vissen ! Zowel in zout-brak of zoet water valt er hier in Zeeland genoeg te bevissen. Voor vers aas kun je naar Moriaanshoofd, getijden boekjes zijn af te halen op de receptie.
Of de kinderen in het treintje......de vrouw naar de kofferbakverkoop en zelf lekker op een stoeltje bij de forellenvijver en dit allemaal op 1 locatie bij kampeerboerderij 'Van Langeraad' in Kerkwerve.

Fotoalbum